IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият европейски автомобилен пазар се препъва

Всички германски автопроизводители с изключение на Porsche отчитат спад в продажбите на родния пазар

14:02 | 05.05.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Най-големият европейски автомобилен пазар се препъва

Спад на германския автомобилен пазар - след няколко месеца на нарастващи продажби търсенето на автомобили през април отново спада. Броят на регистрираните нови автомобили падна през април с 3,6%, показват данни на  Федерална служба по моторен транспорт (KBA), цитирани от Ройтерс. По този начин като цяло са били продадени 274 097 нови превозни средства. 

Тъй като обаче през първото тримесечие данните бяха възходящи, за началните четири месеца на годината има плюс. От януари до края на април са били продадени с 2,9% повече нови автомобили в Германия, в сравнение със същия период на 2013 година.

През април, през който се паднаха и Великденските празници в страната, всички местни производители с изключение на Porsche отчитат спад на броя на регистрираните нови автомобили. Луксозната марка е продала с 22 на сто повече коли. Volkswagen с пазарен дял от 22,1% е лидер въпреки спада в продажбите с близо 5 на сто, следван от Audi (-1,8%) и Mercedes (-5,7%), всеки от двамата с пазарен дял от 9,4%. При Opel има спад от 2,8%, а пазарният дял на концерна от Рюселсхайм възлиза на 7,2 на сто.

Сред чуждестранните производители особено предпочитани от купувачите са били Mazda и Nissan, които отчитат ръстове от 35 и 20 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 1
Tigerman
преди 10 години
Най-големия пазар на Германските коли е Китай, така че там им е по-важно състезанието на Германските производители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още