IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Настроен от Хамилтън Mercedes S63 AMG излиза на търг

Приходите от купето ще бъдат дарени на фондация за борба със СПИН

11:38 | 23.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mercedes-Benz</em></p>

Снимка: Mercedes-Benz

Компанията Mercedes-Benz съвместно със своя отбор от Формула 1 ще проведе благотворителен аукцион по време на 67-ото издание на кинофестивала в Кан. На търга ще бъде изложено купе S63 AMG, чиито настройки са направени лично от световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън. Приходите от продажбата на автомобила ще бъдат дарени на фонд за борба със СПИН.

Този, който закупи автомобила, ще получи правото да се срещне лично с Хамилтън преди предстоящата Голяма награда на Монако, която ще се проведе през този уикенд. Той ще може да получи съвети лично от шампиона как да шофира автомобила. И съответно ще може да изгледа от бокса на Mercedes AMG състезанието по улиците на Княжеството.

Купувачът ще получи машината си в щаб-квартирата на AMG в германския град Афалтербах. Автомобилът е оборудван с допълнителен спортен пакет Driver's Package. Освен увеличаването на максималната скорост от 250 на 300 км/ч пакетът предлага най-различни варианти за оформяне на екстериора и интериора. Характеристиките на двигателя V8 с обем 5,5 литра си остават същите – 585 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.

Самият Хамилтън се готви в неделя за шестия кръг от шампионата във Формула 1. Британецът спечели 4 от състезанията до момента, а в едно победител бе неговият съотборник Нико Розберг (Гер). Двамата имат огромен аванс в генералното класиране при пилотите, а тимът им Mercedes AMG е убедителен лидер при конструкторите.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още