IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германците са най-доволни от Porsche, Toyota и Volvo

J.D. Power публикува проучването си за удовлетвореността на клиентите от техните автомобили

12:00 | 31.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Porsche</em></p>

Снимка: Porsche

След като вчера ви запознахме с предпочитаните от англичаните марки и модели автомобили, днес представяме и автомобилите, от който са най-доволни шофьорите в Германия. Класацията е създадена от J.D. Power, като се базира на допитване до 18 000 водачи на автомобили.

В този случай експертите от J.D. Power са разделили класацията на две части. В първата се класират най-предпочитаните марки автомобили, а във втората - най-предпочитаните модели във всеки пазарен сегмент.

В класирането са включени автомобили, които са били регистрирани в страната между януари 2011 г. и декември 2012 година. Самото допитване до собствениците им е проведено между декември 2013 г. и февруари 2014 година. А критериите, по които са оценявани машините, са следните: удолетвореност от колата, дизайн, комфорт, надеждност, икономичност, разходи за поддръжка, следпродажбено обслужване.

В класацията по марки лидер е германската Porsche, която събира 835 точки от максимални 1000. На второ място с равен резултат са Toyota и Volvo, а в челната петица попадат още Mercedes-Benz и Skoda. На обратния полюс са Fiat, Chevrolet и Dacia, които заемат последните три места в класацията.

Лидери в подреждането според класа на машината са Toyota и Volkswagen, които имат по два модела на челни места. С по едно отличие пък са Mercedes-Benz, Opel, Seat и Volvo. С най-висок резултат сред всички автомобили пък е Toyota Avensis - 848 точки от максимални 1000.

Като цяло шофьорите в Германия са заявили, че най-важен при избора на нов автомобил е критерият надеждност - общо 56% от запитаните. Почти 50% пък са определили като най-важна цената, а 46% са заявили, че това е безопасността на автомобила.

Пълната класация вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още