IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford отвори 88 нови шоурума в Китай

До края на годината представителствата на компанията в страната трябва да достигнат 800

13:11 | 25.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Новият Mustang по време на премиерата си на изложението в Шанхай. Снимка: Ройтерс </em></p>

Новият Mustang по време на премиерата си на изложението в Шанхай. Снимка: Ройтерс

В рамките на само един ден компанията Changan Ford Automobile Corporation откри цели 88 нови представителства в Китай. Така джойнт венчърът между Ford Motor Co. и Changan Automobile вече има 750 дилърски центъра в страната, а до края на годината броят им ще бъде увеличен до 800, съобщава Automotive News Europe.

"Продажбите на компанията непрекъснато растат, което налага разширяване на дилърските ни центрове. До края на годината те трябва да бъдат 800", заяви пред Automotive News Europe Марин Бурела, президент и главен изпълнителен директор на Changan Ford.

Новите 88 шоурума в Китай са били открити на 19 юни, като за събитието е пристигнал лично главният изпълнителен директор на Ford Алън Мълали, който на 1-ви юли ще предаде поста си на Марк Фийлдс.

Около три четвърти от новооткритите центрове са позиционирани в сравнително малки, но бързо развиващи се градове, където търсенето на нови автомобили непрекъснато расте.

С разширяването на мрежата си от представителства в Китай компанията се надява да продължи успешното си представяне в на най-големия пазар на автомобили в света. За първите пет месеца на година продажбите на Changan Ford се увеличиха с цели 39% до 461 473 броя.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още