IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Subaru не вижда смисъл в компактните кросовъри

Японската компания няма да прави съперник на Nissan Juke

13:09 | 08.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Subaru XV е най-компактното проходимо предложение на японската марка. Снимка: Subaru </em></p>

Subaru XV е най-компактното проходимо предложение на японската марка. Снимка: Subaru

Сегментът на компактните кросовъри преживява истински пазарен бум, което кара повечето производители да се включат в него. Японската компания Subaru обаче няма намерение да създава такъв модел, тъй като не намира идеята за рентабилна, съобщава Auto Express.

Според информацията конструирането на компактен модел, който да конкурира Nissan Juke и компания, е прекалено скъпо. За да предложи подобна машина Subaru трябва да конструира нова платформа, както и да създаде изцяло нови турбо-двигатели с малък обем и нисък разход на гориво.

"Subaru няма нужните компоненти за конструирането на компактен кросовър. Той трябва да бъде създаден от нулата, което е прекалено скъпо", споделят приближени до компанията пред Auto Express.

Освен това подобен автомобил би бил успешен най-вече на пазара на Европа, а той е в застой от години. "Няма как да продаваме толкова малък автомобил в САЩ или Китай, а това са двата най-големи пазара в света", допълва анонимният източник на британското издание.

Най-компактният модел в настоящата гама на Subaru е Trezia, който обаче е изграден на базата на Toyota Verso-S. Сред кросовърите с най-малки размери е моделът XV, имащ дължина от 4,450 мм. За сравнение - Nissan Juke е дълъг само 4,135 мм.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още