IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корея забрани продажбите на Chevrolet Corvette

Причината е, че седмото поколение на суперколата е твърде шумно

13:13 | 13.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Корея забрани продажбите на Chevrolet Corvette

Автомобилният производител Chevrolet не може да стартира продажбите на седмото поколение Corvette в Южна Корея, тъй като шумът, издаван от двигателя на суперколата, е твърде силен и превишава позволените норми. Това разкрива президентът на GM South Korea Серхио Рохи, цитиран от изданието Korea Bizwire.

Продажбите на модела на останалите пазари стартираха още през 2013 г., но корейското представителство на марката така и не успява да разреши проблема с местните власти. Въпреки това ръководството на концерна GM няма намерение да оказва натиск върху корейското правителство, за да може проблемът да бъде решен. И ще остави всичко в ръцете на  GM South Korea.

"Ежегодно в Южна Корея се продават 12-15 бройки от Chevrolet Corvette, като предишните поколения отговаряха на изискванията за допустими нива на шума - обясни Рохи. - Трудно ни е да направим такъв автомобил, тъй като нормите в страната са доста специфични. Въпреки това нашите юристи продължават да работят върху решаването на проблема, като това няма да окаже влияние върху цената на автомобила". 

В GM и друг път са се сблъсквали със забрана за продажба на техни автомобили в други държави. През 2013 г. властите в Израел не позволиха да се продава седана SS, чието име се разшифрова като Super Sport. В страната обаче са на мнение, че това съкращение напомня за военните отряди от нацистка Германия.

Новото поколение на Chevrolet Corvette е оборудвано с 6.2-литров V8 двигател с мощност 466 к.с. и максимален въртящ момент от 630 Нм. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 3.8 секунди. 

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още