IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bugatti търси собственици на още 8 бройки от Veyron

Сред непродадените машини има и версията Super Sport

17:32 | 31.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bugatti&nbsp;&nbsp;</em></p>

Снимка: Bugatti  

Въпреки че пусна на пазара своята суперкола Veyron през 2005 г., компанията Bugatti все още не може да продаде планирания тираж от 450 бройки. Шефът на фирмата Волфганг Дюрхаймер призна в интервю за списание Car, че 8 машини все още могат да бъдат купени от желаещи да притежават най-бързата кола на планетата.

Bugatti Veyron се предлага като купе и роудстър и получи редица специални версии, чиято цел бе да увеличат привлекателността на модела за колекционери. През 2013-2014 г. бе представена гамата Les Legends de Bugatti, включваща 6 роудстъра, всеки един посветен на някоя от ключовите фигури в историята на марката.

Дюрхаймер допълни, че сред тези 8 хиперколи има и топ версията Super Sport, която също е била поръчана от клиент, но не е закупена. Тази модификация разполага с 8.0-литровия бензинов W16 двигател с 4 турбини, поставян и на останалите автомобили от модела, но с мощност 1200 к.с. Именно тя донесе на модела званието „Най-бърз автомобил на планетата“, развивайки скорост от 431 км/ч.

Шефът на Bugatti допълни, че заводът на компанията няма да спира работа след края на производството на Veyron, което е предвидено за края на следващата година. Когато последната бройка от модела слезе от конвейера, предприятието ще започне подготовка за пускането на новата суперкола на марката. Твърди се, че тя ще се казва Chiron и ще получи нови електрически турбини на двигателя.

Още за Veyron вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още