IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автосалонът в Детройт вече е открит за широката публика

Очаква се изложението да бъде посетено от над 800 хил. души

15:32 | 18.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Автосалонът в Детройт вече е открит за широката публика

Годишното международно автомобилно шоу в Детройт отвори вчера врати за широката публика. Организаторите очакват то да бъде посетено от над 800 хиляди души до закриването си на 25 януари, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Автосалонът е 108-и поред. Той стартира в понеделник, нo само за представители на медиите и експерти.

В експозиционния комплекс "Кобо сентър" се състояха общо 55 световни и северноамерикански премиери на серийни автомобили и прототипи (concept cars). Акцентът беше върху спортните коли, кросовърите и пикапите.

Автомобилите в Детройт се оценяват от жури в състав 57 журналисти и експерти от САЩ и Канада. Критериите са новости, дизайн, сигурност, обслужване и цена. За най-добър автомобил за 2015 г. бе обявен Volkswagen Golf, а в класа "офроуд и пикап" победи Ford F -150.

Сред най-очакваните премиери бе възродената Acura NSX. Този автомобил за първи път бе показан през 1990 г., като идеята на компанията-майка – Honda, бе той да си съперничи с моделите на Ferrari и Porsche. Заради ниските продажби обаче през 2005 г. NSX бе спряна от производство, за да се завърне като концепт през 2012 г. Сега ще видим серийната версия на новия модел, който ще разполага с би-турбо V6 двигател и 3 електромотора.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още