fallback

Средната възраст на колите в САЩ вече е рекордните 11,5 години

След като качеството и надеждността на колите се подобриха, хората запазват колите и камионите си за по-дълго

21:33 | 29.07.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Средностатистическото превозно средство в САЩ в момента е на рекордната възраст от 11,5 години, което е израз на повишената надеждност на колите в днешно време и на забавения ефект от резкия спад на продажбите на нови автомобили в периода на рецесията, отчита консултантската компания IHS Automotive, пише AFP, цитирана от БТА. 

Водачите зад волана на по-стар автомобил не разполагат с някои от най-новите характеристики за безопасност или информационно-развлекателни системи, които превръщат колите в мобилни телефони на колела. В същото време не им се налага и да се безпокоят, че хакери могат да проникнат в компютърната мрежа на колата им през касетофона или Си Ди плеъра.

Данните на ISH сочат, че регистрациите в САЩ са нараснали до рекордните 257,9 милиона автомобила и камиона, което е с 2 процента повече спрямо година по-рано.

Средната възраст на превозните средства скача трайно, откакто ISH започва да води статистика през 2002 година. След като качеството и надеждността на колите се подобриха, хората запазват колите и камионите си за по-дълго. Средната продължителност на притежанието на ново превозно средство вече е близо 6,5 години. При колите втора ръка то е пет години, отчита консултантската компания.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:25 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Новини виж още