IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1 млн. евро е цената на Lagonda Taraf в Европа

Aston Martin ще произведе само 200 бройки от луксозния седан

09:59 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимкa: Aston Martin</p>

Снимкa: Aston Martin

Базовата версия на ексклузивния седан на Aston Martin – Lagonda Taraf, във Великобритания ще стартира от 696 000 паунда (980 000 евро). Цената бе обявена на сайта на британския дилър H.R.Owen, но после бе премахната, съобщава Autocar.

Ако цифрите са верни, това означава, че Lagonda Taraf ще струва около 2 пъти повече от удължената версия на Rolls-Royce Phantom, чиято цена стартира от 373 800 паунда. Три пъти по-евтин пък е Bentley Mulsanne, който на Острова е оценен на 229 300 паунда.

Първоначално Aston Martin възнамеряваше да продава Lagonda само в държавите от Близкия Изток, но по-късно компанията промени това свое намерение. Така луксозният седан ще се предлага още във Великобритания, няколко държави от континентална Европа, а също така в Русия, Сингапур и Южна Африка.

Автомобилът е изграден на платформата VH на Aston Martin, като каросерията е от карбон. Задвижването е поверено на 5,9-литров V12 двигател с мощност 565 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при седана отнема 5 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

Всяка бройка от модела от общо 200-те, предвидени за производство, ще се сглобява на ръка. Приемането на поръчки за Lagonda Taraf вече стартира.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още