IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов производител с богата история

Германската Borgward се завърна след над 50-годишно отсъствие от пазара

13:59 | 11.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Borgward </em></p>

Снимка: Borgward

Borgward се завърна официално на пазара. Германската марка показа първи снимки на кросовъра си BX7, чиято публична премиера ще се състои във Франкфурт следващата седмица.

От разпространените изображения става ясно, че моделът залага на типичен немски дизайн. Именно това е била целта на Borgward, сочи кратката информация от компанията, която бе възродена от китайския производител Foton Motor.

Кросовърът BX7 има дължина от 4,7 метра, като ще бъде наличен във версии с 5 или 7 места. Посочва се, че салонът предлага най-новите технологии за безопасност и комфорт, а максималният обем на багажника достига 1344 литра.

Моделът ще се екипира с бензинови и дизелови мотори с четири цилиндъра, като е предвиден и хибриден вариант. Съобщава се, че бензиновият мотор е 2,0-литров с турбо и развива 224 к.с. Трансмисията е 7-степенна с два съединителя, а задвижването към четирите колела е доставено от BorgWarner.

Информация за останалите мотори липсва, но спекулациите сочат, че хибридната модификация ще предлага мощност от 401 к.с. Тя ще представлява plug-in хибрид със задвижване към четирите колела, който има автономен пробег на електроенергия от около 55 км.

Borgward BX7 ще се появи най-напред на китайския пазар, докато в Европа трябва да бъде наличен към края на 2016 г. Твърди се, че ценовата листа за Германия ще стартира от около 26 000 евро.

Подробностите ще бъдат разкрити в началото на следващата седмица във Франкфурт, където трябва да бъде обявена и стратегията за развитие на възродената марка.

Компанията Borgward е основана през 1929 година, като се превръща в един от най-големите производители на автомобили в Германия. Тя произвежда не само автомобили, но и камиони и дори хеликоптери. Изявява се и на състезателните писти, но през 1961 година обявява фалит. Едни от най-популярните й модели са Hansa 1500, Isabella и P100.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още