IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel се похвали с над 30 000 поръчки за новата Astra

Хечбекът и комбито ще се предлагат с идентични двигатели

14:56 | 19.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Automedia.bg</p>

Снимка: Automedia.bg

Над 30 000 предварителни поръчки за новото поколение на хечбека и комбито Astra са получили в компанията Opel, стана ясно по време на международния автосалон във Франкфурт, където двата автомобила дебютираха пред публика.

Бъдещият бестселър на германския производител е станал по-лек, по-просторен и е получил най-съвременните технологии и нови двигатели. От Opel вече се похвалиха, че хечбекът има един от най-добрите коефициенти на челно съпротивление в своя клас – 0,285, като той е постигнат с помощта на новия дизайн и редица допълнителни аеродинамични елементи.

Благодарение на преминаване към нова платформа, Astra K, както вече е известен новият модел, се оказа с 200 кг. по-лек от своя предшественик. Хечбекът е и по-компактен – с 50 мм по-къс и с 26 мм по-нисък, но същевременно е и по-просторен, тъй като разстоянието между двете оси е увеличено.

Що се касае до комбито Astra Sports Tourer, при него е увеличен обемът на багажника – с 80 литра. Така при свалени задни седалки той достига 1630 литра. Като опция се предлага пакетът Flex Organizer, предлагащ различни възможности за пренареждане на багажника.

Гамата двигатели при хечбека и комбито е идентична. Базовата версия е с 1,0-литров бензинов турбо мотор с 3 цилиндъра, развиващ 105 к.с. След него се нарежда 1,4-литров турбо мотор със 145 к.с. и накрая идва 1,6-литров турбо двигател с 200 к.с.

Дизелите са три с обем 1,6 литра, като те предлагат 95, 140 и 170 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още