IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 28 млн. евро пенсия ще получи Винтеркорн

Бившият изпълнителен директор на Volkswagen може да получи и тлъст бонус

17:51 | 24.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мартин Винтеркорн. Снимка: Ройтерс</p>

Мартин Винтеркорн. Снимка: Ройтерс

Подалият оставка от поста главен изпълнителен директор на Volkswagen Мартин Винтеркорн може да получи пенсия в размер на 28,6 млн. евро, предава Bloomberg.

68-годишният германец напусна поста си заради "дизеловия скандал", който първо се разрази в САЩ, а сега бързо се разпространява и в останалата част от света, включително в Европа. Въпреки това обаче на Винтеркорн му предстои доста сладко пенсиониране, поне във финансов аспект.

Освен пенсията от 28,6 млн. евро, вече бившият главен изпълнителен директор на Volkswagen може да получи и тлъста компенсация. Тъй като сам напусна поста, на Винтеркорн се полага обезщетение в размер на 24 месечни заплати. По последни данни годишното му възнаграждение е 16,6 млн. евро. Освен това той има доживотно право да ползва безплатно автомобили от марката Volkswagen.

Към момента от Volkswagen отказват коментар, но все пак се очаква бордът на концерна да разгледа щателно случая, за да прецени как точно да класифицира формата на напускането на директора.

Още за скандала във Volkswagen четете в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още