IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москвич - аналогът на Dacia в Русия

Renault възражда съветската марка автомобили

14:40 | 22.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новото поколение Logan. Снимка: Dacia</p>

Новото поколение Logan. Снимка: Dacia

Руското подразделение на Renault приключи с производството на първото поколение на Logan и сега заводът на марката се подготвя за стартирането на новата генерация на модела. Той обаче ще се продава под легендарната съветска марка „Москвич”, твърди изданието CarPark.

По-рано тази година стана ясно, че Renault-Russia е патентовало марката „Москвич” заедно с няколко лога и емблеми, които ще украсяват автомобилите, произведени от предприятието АЗЛК.

Очаква се под марката „Москвич” да се появи кросовър, като все още не е ясно дали това ще бъде бестселърът Duster или по-малкият Kwid. Идеята на компанията е „Москвич” в Русия да се превърне за Renault в аналог на бранда Dacia в Европа, като под тази марка да се предлагат бюджетните модели на френския производител.

Засега не се разкриват конкретни срокове на старта на производство, тъй като патентната агенция на Русия ще се произнесе по заявката на Renault едва в средата на следващата година. Друга пречка е и все още нестабилната ситуация на местния пазар.

Що се касае до последния Logan от първо поколение, слязъл от конвейера на завода на Renault в Москва, той е с бял цвят и с бензинов двигател с обем 1,4 литра.

Още за моделите на Москвич вижте в Automedia.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още