IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българско Mini от Китай

"Най-ексцентричното Mini във Вселената" е дело е Vilner

14:32 | 26.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Vilner</em></p>

Снимка: Vilner

Новосъздаденото студио на българското ателие за автомобилни доработки Vilner в Китай представи най-новия си проект. Той е базиран на Mini One Cabrio, като е предназначен за младата китайска актриса Тян Лин.

Най-ексцентричното Mini във Вселената, така хората във Vilner определят доработения автомобил. Той е създаден според желанията на Лин, която заявила, че иска автомобил, който е всичко друго, но не и скромен или дискретен.

За да изпълни желанията, българското студио използва за интериора елементи от чисто злато. Такива са ръчно гравираните иконки на бутоните, които може да се видят под скоростомера, горе при лостчето за управление на покрива, както и в конзолата пред скоростния лост. Последният също е получил позлата, като най-щедро покритите повърхности са ролбарите, зад главите на пътниците на втория ред.

Ръчната работа по изрязване и гравиране на плочиците със символи е било категорично изискване на Лин.

Друга специална поръчка е била колата да изразява представите на актрисата за вселената. Vilner го правят чрез 25 специално нанесени слоя боя и лак, покриващи всички основни пластмасови апликации на таблото и волана, включително и безелите на вентилационните дюзи. Други бутони пък получават преливащи се багри. Основните цветове на кожата и алкантарата са лилав и син, като са съшити с бели шевове. В бяло са решени и предпазните колани.

Отвън промените са по-умерени – бяло за джантите и асиметрично решение за арките на калниците. Задните са боядисани в бяло, като купето, докато предните получават синя боя.

Проектът е базиран на MINI One Cabrio от 2010 година, оборудвано с 1,6-литров двигател с 90 к.с.

Още снимки вижте в галерията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още