IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ще представи тримесечните си резултати в края на май

Групата бе принудена да отложи представянето на и своите годишни счетоводни отчети за 2015 г. за 28 април

18:31 | 14.04.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор Матиас Мюлер ще представи по-късно финансовите резултати на компанията си. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор Матиас Мюлер ще представи по-късно финансовите резултати на компанията си. Снимка: Ройтерс

Най-големият производител на автомобили в Европа Volkswagen ще публикува своя междинен отчет за първото тримесечие на 2016 г. на 31 май.

Отлагането на предоставянето на информацията с няколко седмици е в резултат на скандала за отработени газове. Базираната във Волфсбург група вече потвърди новата дата в свое изявление.

Заради скандала за отработените газове и свързани с оценката въпроси групата бе принудена да отложи представянето на своите годишни счетоводни отчети за 2015 г. за 28 април. Затова бе отложено и общото събрание – от първоначалната дата в края на април за 22 юни 2016 г.

Тъй като по много показатели, като например на прогнозите, тримесечният отчет се базира на годишния отчет за 2015 г., групата трябваше да намери по-късна дата за подаване и на междинния си резултат.  

Световният скандал, избухнал през септември миналата година, предизвикан от дизеловите коли със софтуер, който намалява показанията за замърсяващите емисии, засегна силно мастодонта с 12 марки - от Audi до Seat, минавайки през луксозния Porsche.

През октомври американската Федерална комисия по търговия (FTC) започна разследване по случая.

В САЩ VW вече се бори срещу стотици граждански искове, както и срещу такъв на Министерството на правосъдието на САЩ по поръчка на Американската  екологична агенция (EPA), която е второстепенен разпоредител на средства към министерството. Компанията е заплашена от глоби и извънсъдебни споразумения за милиарди евро.  

Kъм 18:20 часа акциите се търгуват с ръст от 1,11 на сто до 127,60 евро за лот. От началото на годината пазарната капитализация се е свила с 10,33 на сто. 

Повече по темата четете тук! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
ivan_ivanov601
преди 8 години
ОТЧЕТИТЕ РАЗБИРА СЕ ЩЕ БЪДАТ ФАЛШИВИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още