IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Model S - по-икономичен от обявеното

Големият седан на Tesla взима разстоянието София - Бургас без дозареждане

17:47 | 28.04.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Обновеният Model S. <em>Снимки: Tesla</em></p>

Обновеният Model S. Снимки: Tesla

Докато производителите на бензинови и дизелови автомобили търсят оправдания за изкуствено занижените си данни за разхода на гориво, производителят на електрически коли Tesla Motors прави точно обратното. Обновеният седан Model S на американската компания се оказа по-икономичен от обявеното.

Изпитанията на Американската федерална агенция за защита на околната среда (EPA) са показали, че с напълно заредени батерии луксозният седан може да премине близо 500 км. при движение по магистрала. Или казано иначе, може безпроблемно да преодолее разстоянието между София и Бургас, без да се налага спиране за зареждане с електрическа енергия.

Установеният от EPA пробег доближава този на дизеловите и бензиновите коли, което е пореден плюс в графата на електрическите коли. Според официалните данни, предоставени от Tesla Motors, пробегът на магистрала с едно зареждане е с 20 км. по-кратък.

Цифрите се отнасят за версията 90D, която преди фейслифта предлагаше автономия от малко над 400 км. Най-бързият вариант на седана - P90D, може да премине с напълно заредени акумулатори около 440 км на магистрала.

Ако все пак автономията на обновения Model S Ви се струва недостатъчна, изчакайте премиерата на новата модификация на модела - P100D. Тя ще получи батерии с капацитет 100 кВтч, като извънградският пробег ще прехвърля 500 км.
Model S се оказа по-икономичен от обявеното
Бъдещата върхова версия P100D

Според данните на Tesla автономията на Model S 90D при смесен режим е над 550 км. Върховата модификация P90D пък може да премине около 510 км.

При електрическите коли разходът на магистрала е най-голям, тъй като се поддържа висока скорост и няма спирания, при които батериите се дозареждат.

Още за Tesla Model S вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
brababara
преди 8 години
Разхода на фаровете и на музиката са пренебрежимо малки в сравнение с тези на двигателите. Все пак 85 кВчс, каквато е стандартната батерия, е сериозно количество електроенергия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
stanislavr
преди 8 години
A нощем на фарове при минус 20 градуса и с включена музика?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още