fallback

Volkswagen е заплашен от ново разследване по случая с вредните емисии

Според Bloomberg прокуратурата разследва как концернът е информирал акционерите за скандала с манипулациите

17:16 | 20.06.16 г. 3

Германската прокуратура разследва как автомобилният концерн Volkswagen е информирал акционерите за скандала с манипулациите на данните за вредните емисии, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои анонимни източници.

Агенцията посочва, че това има потенциала да увеличи още повече проблемите на най-големия производител на коли в Европа.

Разследването се фокусира върху евентуални пазарни манипулации в зората на кризата, която избухна през септември миналата година, казват източниците, пожелали анонимност, защото разследването все още не е публично оповестено.

Германският концерн е изправен пред стотици съдебни дела в Европа и САЩ, след като миналата година призна, че е манипулирал резултатите от тестовете за вредните емисии при над 11 милиона автомобила по света.

Компанията е заделила 16,2 милиарда евро за съдебни и други разходи, свързани със случая. Прокуратурата разглежда твърдения, че 17 лица са замесени в манипулациите.

Германската агенция за финансов надзор разследва дали Volkswagen се е съобразявал с правилата, когато концернът е признал за манипулациите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още