IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 500 000 автомобилa с трансмисия ZF се прибират в сервиза

Акцията засяга 9-степенният автоматик на производителя

16:45 | 10.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Land Rover</p>

Снимка: Land Rover

Един от най-големите производители на трансмисии - германката компания ZF, стартира сервизна акция, която ще засегне около 505 000 автомобила. Към момента акцията е насочена единствено към САЩ, но се очаква да обхване всички пазари.

Касае се за проблем в автоматичната кутия с 9 степени (версиите 9HP48 и 948TE), поставяна на автомобили на Honda, Fiat Chrysler Automobiles и Land Rover. При нея е възможно електрониката непредизвикано да включи неутрална предавка по време на движение, прекъсвайки задвижването към колелата.

От ZF съобщават, че проблемът ще бъде решен с инсталирането на нов софтуер за управление. Ремонтът ще трае само няколко минути, като ще бъде изцяло за сметка на компанията.

Сред засегнатите автомобили с такава автоматична кутия са произведените между 2014 и 2015 година Chrysler 200, Fiat 500X, Honda Pilot, Jeep Cherokee и Renegade, Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque, Acura TLX, Ram ProMaster.

Сервизната акция ще протече на няколко етапа, като първо ще бъдат привикани за ремонт моделите на Fiat Chrysler Automobiles, се казва в съобщението на Управлението по безопасност на движението на САЩ (NHTSA).

Припомняме, че по-рано тази година подобен проблем бе открит и в кутията на ZF с 8 скорости, поставяна на модели на Fiat Chrysler Automobiles.

Сервизни акции за други модели автомобили - в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още