IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият електромобил на VW - революционен като първите Beetle и Golf

Концептът ще видим след 2 седмици в Париж

20:53 | 14.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Оригиналният Beetle е повече от култов автомобил, а Golf си извоюва имиджа на еталон в сегмента. Нещо също толкова революционно подготвя германската компания Volkswagen за изложението в Париж в края на септември. Става дума за електрически концепт, който ще представи технологиите, на които ще разчита цяла гама електрически автомобили на марката.

За въпросната технология се знае, че ще предложи пробег с едно зареждане от около 600 км. (по NEDC). Тя ще бъде внедрена в редица бъдещи модели, като най-напред ще се появи в електромобил, който ще бъде представен през 2019 година и ще излезе на пазара през 2020 година. Въпросният модел ще бъде голям колкото Golf, но ще предлага вътрешно пространство като при Passat.

Това ще бъде автомобил, който ще направи революция на пазара. Също като оригиналните Beetle и Golf, са заявили от Volkswagen по време на специална пресконференция, твърди Auto Express.

Въпросната електрическа система за задвижване ще бъде демонстрирана в края на месеца на борда на концепция, изградена на платформата за електрически автомобили - MEB. Освен на електрическата машина с размерите на Golf, технологията ще се появи на борда на компактен кросовър, на микробус и на луксозна лимузина, която ще представлява идеологически наследник на Phaeton.

Повече подробности очаквайте в края на месеца, когато Автосалон Париж 2016 отваря врати.

Oще по темата - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още