IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

E-Golf на Volkswagen с по-голям пробег

Хечбекът ще може да изминава 200 км/ с едно зареждане

17:33 | 17.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Германският производител Volkswagen представи по време на автомобилното изложение в Лос Анжелис електрическата модификация на обновения Golf. Тя се казва e-Golf и предлага с 50% по-голям пробег с едно зареждане на батерии в сравнение със своя предшественик.

Блокът литиево-йонни акамулатори вече разполага с емкост от 35,8 кВт/ч (досега тя беше 24,2 кВт/ч). Така електрическият хечбек ще може да измине с 50 км повече от предишната си модификация - около 200 км. Зареждането на новите батерии от стандартна станция отнема около 6 часа. За машината ще се предлага и специално устройство за бързо зареждане, благодарение на която за 60 минути ще се постига 80-процентно пълнене на акумулаторите.

Мощността на електромотора на обновения Volkswagen e-Golf е увеличена с 19 к.с. и 20 Нм, което означава краен резултат от 134 к.с. и 290 Нм. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 9,6 секунди (с цяла секунда по-бързо от предишна версия на модела). Максималната скорост на хечбека е 150 км/ч.

В списъка с достъпни електронни помощници на автомобила са включени система за предупреждение за опасност от фронтален сблъсък с възможност за разпознаване на пешеходци, адаптивен круиз-контрол, система за екстремно спиране и система за следене на лентата на движение с функция, предотвратяваща нейното напускане.

Както и стандартният Golf, така и обновеният електрически хечбек е оборудван с информационно-развлекателен комплекс с 9,2-инчов сензорен дисплей с възможност за управление с жестове. Системата поддържа стандартите MirrorLink, Apple Carplay и Android Auto.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още