IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche няма да пуска по-достъпни модели

Германският концерн ще инвестира в технологии за автономно придвижване

09:37 | 25.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Porsche&nbsp;</em></p>

Снимка: Porsche 

Германският автомобилен концерн Porsche няма да допълва гамата си с по-малки на размери и по-достъпни на цени модели, позиционирани под кросоувъра Macan и кабриолета Boxster. Това прогнозира шефът на глобалните продажби на марката Детлев фон Платен по време на автомобилния салон в Лос Анжелис.

„Нямаме никакво намерение да слизаме по-надолу при позиционирането на модели спрямо нивото, на което сме в момента”, беше категоричен Фон Платен. 

Неговото изявление идва в противовес на поредицата спекулации, поддържани от списания и специализирани сайтове, че в Porsche разработват трети кросоувър, който ще е разположен под Macan по отношение на размери и цена. Macan излезе на пазара през 2014 година и в момента е най-продаваният модел на марката в Европа.

Фон Платен допълни, че с отказа си от по-достъпни модели Porsche ще съхрани стойността на марката. 

„Ние сме производител на ексклузивни спортни автомобили. Няма какво да спечелим от създаването на по-евтин модел. За нас не е важно количеството, а качествата на колите, които предлагаме”, обясни Фон Платен. 

Porsche разработва нов модел – серийната версия на електрическия Mission-E, но седанът ще е доста по-високо позициониран спрямо Macan и Boxster.

„Ако искаме да сме верни на продуктовата стратегия, по която работим, но в бъдеще, инвестициите ни ще са насочени към развитието на услуги и приложения, свързани с колата", допълни Фон Платен. "Какво може да е това? Например, колата ви да може сама да си намери свободно място за паркиране, дори да плати съобщение, с което да плати за паркомястото, а след това да дойде да ви вземе”.

Още по темата - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още