IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vokswagen разширява производството си в Африка

Понастоящем концернът произвежда автомобили само в Южна Африка. След Нигерия и Кения, Алжир също попадна в полезрението на компанията

21:33 | 28.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Някои от моделите на Volkswagen ще се произвеждат и в Алжир. Концернът оповести, че в началото на декември ще бъде подписан договор с партньора му Sovac. От пролетта на 2017 г. ще започне производството на автомобили в африканската държава, предава Deutsche Welle.

Настоящата стъпка е „логическо следствие, за да се повишат в дългосрочен аспект продажбите на автомобили в Алжир“. От 2001 г. Sovac е вносител на Volkswagen в африканската държава, разполага с над 100 търговски обекта с около 1600 служители и годишно реализира по около 30 хил. продажби на нови автомобили.

В района Релизан, който се намира на около 200 км от столицата Алжир, се намира ново монтажно хале. От пролетта на 2017 г. то ще покачва постепенно производството си и ще достигне над 100 автомобила на ден. В Релизан ще се сглобяват моделите Volkswagen Golf, Seat Ibiza, Skoda Octavia и Caddy. 

Още през септември Volkswagen оповести, че в бъдеще ще произвежда модела си Polo и в Кения. Градът Тика, близо до столицата Найроби ще се превърне в поредното място в Африка, където ще се произвеждат модели на германския концерн. Досега заводи на компанията в Африка има само в Нигерия и Южна Африка. От 2017 г. в партньорство с Kenya Vehicle Manufacturers годишно ще се произвеждат до 5000 автомобила Polo Vivo.

Чрез разширяването на производството на Polo германският гигант иска да стъпи по-сериозно на африканския автомобилен пазар. Volkswagen със своите 119 фабрики по целия свят е най-големият германски концерн. В края на 2015 г. от него бе оповестено, че предприятието иска да увеличи инвестициите си в нови пазари в Азия, Южна Америка и Африка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още