IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият електромобил на SEAT се появява до три години

Най-вероятно това ще е версия на бъдещия Leon

18:29 | 27.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Испанската марка на Volkswagen SEAT ще представи първия си сериен електрически модел през 2019 година, съобщи списание Autocar. Информацията е потвърдена пред изданието от Енрике Пастор, директор на компанията по продуктовата стратегия и изследването на пазарите. 

Все още обаче не е ясно става въпрос за електромобил, изграден върху основата на конвенционален модел, или за напълно нов проект. Пастор обаче е категоричен, че електрическият модел ще излезе на пазара преди планирания от испанците голям кросоувър. В това има логика – скоро предстои дебютът на четвъртото поколение на хечбека SEAT Leon, а електромобилът може да бъде базиран на неговата платформа или на базата на концептуалния VW I.D.

В SEAT вече имат известен опит с електрически модели. Компанията създаде Altea XL Electric Ecomotive, както и скромния на размери eMii, и двата електромобила бяха произведени в малки опитни серии, но така и не стигнаха до серийно производство, въпреки че бяха подложени на сериозни тестове по улиците на Мадрид.

Актуалният Leon също може бързо да се сдобие в електрическа версия, тъй като е изграден върху платформата MQB, която се използва и при седмото поколение на VW Golf. А моделът на VW има електрическия вариант още от 2014 година.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още