fallback

Германската прокуратура очаква тази година първите съдебни решения по Дизелгейт

През септември 2015 г. автомобилният гигант призна за извършаването на манипулации, така че да се отчетат по-малко вредни въглеродни емисии в някои автомобили

15:32 | 01.04.17 г.

Германските прокурори очакват тази година първите съдебни решения по делата, свързани със скандала с вредните емисии във Volkswagen (VW), съобщи Ройтерс, позовавайки се на специализираното списание Automobilwoche.

“Надяваме се да приключим делата тази година”, казва Клаус Цие, говорител на прокуратурата в провинция Долна Саксония, където се намира централата на Volkswagen. По думите му има четири дела с 47 обвинени. 

Само малцина бяха обект на обвинение в началото на кризата, след като през септември 2015 г. автомобилният производител призна за извършаването на манипулации, така че да се отчетат по-малко вредни въглеродни емисии в някои автомобили.

Според председателя на Надзорния съвет във VW Ханс Дитер Пьоч изясняването на скандала ще се проточи и след тази година. „Няма да има истински финален щрих още известно време“, казва той, цитиран от вестника Frankfurter Allgemeine Zeitung, който ще публикува цялото интервю с Пьоч в неделното си издание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:48 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още