fallback

Tesla изостава с Model 3 заради много дефектни части

Оказва се, че 40% от произвежданите компоненти са повредени и се бракуват

16:02 | 20.03.18 г. 1
Автор - снимка
Създател

Проблемите на Tesla при изпълнението на планираните обеми производство на най-достъпния модел на марката – Model 3, се дължат на големия брой бракувани части. Това съобщава CNBC, като се позовава на бивши служители на компанията на Илон Мъск.

Според бивш инженер на Tesla около 40% от постъпващите в завода във Фриймонт резервни части и компоненти не отговарят на началните спецификации. Тяхната проверка, както и последвало бракуване и подмяна с нови изисква време, а това е причината за забавянето на производството на Model 3.

Понякога е компанията принудена да изпраща детайли в център за възстановяване, който се намира на около 80 км от основната производствена площадка. За да бъде решен проблемът, в Tesla спешно са наели нови инженери и технически специалисти, които ремонтират частите на място.

В официалното съобщение на Tesla се казва, че специалистите от компанията не се занимават с ремонт на автомобилите, а всяка една от готовите вече коли преминава задължителна проверка по 500 различни точки.

По-рано тази година стана ясно, че компанията не може да покрие планираното производство на Model 3 заради монтирането на производствена линия за сглобяване на акумулаторни батерии. От Tesla тогава обещаха да решат проблема до края на март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:42 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още