IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche свива производството си в Лайпциг

Нощната смяна в отдела за монтаж е отменена, засегнати са 500 служители

20:55 | 08.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Германският производител на автомобили Porsche намалява производството си в Лайпциг. От началото на седмицата нощната смяна в отдела за монтаж е отменена, заяви говорител на концерна пред DPA. До второ нареждане ще се работи само на двусменна система. Предисторията на решението е спад на производството заради текущите колебания на пазара.

Около 500 служители с временни договори са засегнати от промяната. Те са получили от работодателя предложения за заместващи работни места, пояснява говорителят. Подразделението за боядисване и това за каросериите продължават да работят по трисменна система.

През 2002 г. заводът в Саксония стартира дейността си с малко под 300 служители, междувременно според Porsche там вече са заети над 4 300 служители. В Лайпциг след няколко години се предвижда се сглобява и електрическият Macan. Компанията ще инвестира около 600 милиона евро в разширение на завода за производство на оси, включително и за нова линия за каросерии. През март Porsche положи основите за изграждането на E-Macan.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още