IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардери зад волана

Най-богатите хора на планетата често залагат и на обикновени коли

16:51 | 11.08.19 г.
Автор - снимка
Автор
<p>
	Марк Зукърбърг може да бъде забелязан зад волана на коли като Honda Fit</p>

Марк Зукърбърг може да бъде забелязан зад волана на коли като Honda Fit

И друг път сме ви представяли автомобилните предпочитания на най-богатите хора на планетата. При избора си на превозно средство те не се ограничават само с премиум-марки, става ясно от материала на Forbes, в който са включени няколко нови милиардера и техния избор за всекидневен автомобил.

Марк Зукърбърг и Honda Fit

Марк Зукърбърг предпочита не само скъпи автомобили. Собственикът на Facebook може да бъде забелязан зад волана на коли като Honda Fit, Acura TSX и Volkswagen Golf GTI. Състоянието на Зукербърг е 62,3 млрд. долара, като той се нарежда на 8-о място сред най-богатите хора на света според Forbes.

Илон Мъск и Tesla Model 3

Предпочитанията Илон Мъск при избора на автомобил са ясни - основателят на Tesla кара автомобил на марката. Любопитното е друго - Мъск вече се вози на най-достъпния модел на марката Model 3. Наскоро бизнесменът написа в Twitter, че когато е с децата си, използва и Tesla Model X. Мъск се намира на 40-о място в списъка на Forbes, като състоянието му се изчислява на 22,3 млрд. долара.

Бил Гейтс и Porsche 959

През 1979 г. Microsoft започва да носи значителни доходи на нейния основател Бил Гейтс, което му позволява да си купи Porsche 911. Милиардерът определя колата като "невероятна", но признава, че е имал късмет, тъй като я е карал с много висока скорост и по чудо не е катастрофирал. По-късно той продава автомобила, а през 2012 г. за него на аукцион са платени 500 000 долара. По данни на Business Insider, в гаража на Гейтс има друга кола на немския производител - Porsche 959. Гейтс е на второ място в списъка на Forbes със състояние 96,5 млрд. долара.

Майкъл Дел и Hummer H2

Основателят на производителя на компютри и компютърна техника Dell - Майкъл Дел, е страстен колекционер на автомобили. В колекцията му има Porsche Boxster от 2004 г., Porsche Carrera GT и Hummer H2. Дел заема 25-а позиция в класацията на най-богатите хора на планетата с 34,3 млрд. долара.

Лари Елисън и Audi R8

Основателят на разработчика на програмното оборудване Oracle също разполага с впечатляваща колекция от автомобили. Както съобщава The Independent, в гаража на Елисън има дори състезателен болид от Формула 1 - McLaren. Милиардерът разполага още с Audi R8, Lexus LFA и Lexus LS 600h L. Една от любимите му коли е Acura NSX, като той често подарява такъв автомобил на най-близките си приятели, което едва ли нарушава финансовото му състояние. В списъка на Forbes Елисън е седми със състояние от 62,5 млрд. долара.

Какви са автомобилните предпочитания на Джак Ма, Травис Каланик, Лари Пейдж и Сергей Брин, Ричард Брансън и Джеф Безос вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още