fallback

Spark сигнализира за вандалска кампания срещу свои автомобили в София

Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са били обект на груби вандалски прояви, посочват от дружеството оператор

15:18 | 02.10.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Неизвестни лица масово чупят и повреждат електромобили в София, оплаква се компанията за споделено пътуване „Райд Шеър България“ в съобщение до медиите. Дружеството, което предлага услугата Spark, посочва, че според него става дума за организирана кампания с нарастващ „интензитет на атаките“, съобщава Automedia

„Райд Шеър България“, зад което стоят литовски и български капитали, стопанисва автопарк от около 230 електрически автомобила, които се предлагат за краткосрочен наем чрез мобилни приложения на територията на столицата.

„Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са били обект на груби вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и дори умишлени катастрофи“, твърди компанията.

Мениджърите ѝ признават, че вече са били обект на подобни посегателства преди година, но сега мащабът налага да дадат публичност на проблема, защото „очевидно става въпрос за добре подготвено и организирано престъпление, в голям мащаб, който би могъл да доведе до невъзможност за по-нататъшно предоставяне на услугата за българските ни клиенти“.

От компанията, която до известна степен се конкурира с таксиметровите оператори в София, напомнят, че оперират в няколко държави в Европа, но никъзде другаде не са били свидетели на „такова арогантно посегателство" срещу активите си.

„Разчитаме, на бърза и ефективна намеса на компетентните органи да преустановят този зловещ вандализъм и да разкрият неговите извършители”, подчертават от дружеството, добавяйки, че ще разчита на своите многобройни потребители в София да съобщят за всяко посегателство, което забележат.

Investor припомня, че през юни тази година „Райд Шеър България“ прибави още 28 автомобила към своя автопарк. От компанията посочиха че до края на 2019 г. планират да увеличат електромобилите в услугата до над 300.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:57 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още