fallback

Книжата на Tesla отчитат нов исторически връх в стойността

От началото на годината акциите на концерна са поскъпнали с 269%, като четвърто поредно тримесечие на печалба може да му осигури място в S&P 500

17:48 | 13.07.20 г. 11
Автор - снимка
Създател

Акциите на Tesla отчетоха ново рекордно високо ниво в понеделник, тъй като инвеститорите продължават да залагат на компанията, ръководена от Илон Мъск. И докато оценката на компанията продължава да расте, нарастват и спекулациите, че производителят на електромобили скоро ще се присъедини към S&P 500.

След старта на сесията пазарната стойност на Tesla се увеличи до 321 млрд. долара, сочат данни на FactSet. Това превръща концерна в 10-та най-голяма листната компания в САЩ по пазарна стойност, като надминава Procter & Gamble, съобщава CNBC.

тесла

След края на сесията в петък, когато акциите на Tesla достигнаха ново исторически високо ниво, те поскъпнаха с 12% от началото на търговията в понеделник. За годината книжата на компанията отбелязват ръст в цената от 269%. По-рано през юли Tesla надмина японския автомобилен производител Toyota, превръщайки се в лидер в индустрията си по пазарна стойност.

Само през юли акциите на компанията поскъпнаха с повече от 40%, след като през второто тримесечие компанията успя да надмине оценките на анализаторите относно доставките.

В момента инвеститорите допускат, че Tesla може да отчете четвърто поредно тримесечие на печалба съгласно общоприетите счетоводни принципи (GAAP), когато публикува резултати от второто тримесечие на 22 юли, което би означавало, че концернът може да се включи в индекса S&P 500.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още