IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fisker ще достави до 700 електромобила на британски стартъп през 2023 г.

Компанията Onto ще предлага електромобили под наем срещу месечен абонамент

15:50 | 19.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bridget Bennett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bridget Bennett/Bloomberg

Американският производител на електрически автомобили Fisker заяви, че е подписал споразумение с британската компания Onto, която отдава електромобили под наем, за доставка на до 700 автомобила през 2023 г., съобщава Automotive News Europe. 

Fisker ще достави на Onto електрически превозни средства Ocean с десен волан, които британската компания ще предлага на местните клиенти срещу месечен абонамент.

През декември Fisker обяви, че канадската Magna International ще произвежда нейните превозни средства в Австрия.

Очаква се производството да започне през четвъртото тримесечие на следващата година, като се очаква още този декември да бъде представена окончателната търговска версия на всъдехода Ocean по време на ноемврийското автомобилно изложение в Лос Анджелис.

Миналата седмица стана ясно, че Fisker и тайванската компания Foxconn Technology Group ще изградят фабрика в САЩ, където ще се произвеждат електрически превозни средства. Съвместният проект с кодово име Project PEAR предвижда стартиране на производството в САЩ до четвъртото тримесечие на 2023 г. Компаниите заявиха, че обмислят множество обекти по целия свят, за да поддържат евентуален глобален производствен капацитет от 250 хил. автомобила годишно.

Foxconn е вторият основен производител, с който Fisker обяви, че е изградила партньорство, откакто се листна на борсата през 2020 г.

Подходът на Foxconn представлява голяма заплаха за утвърдени производители на автомобили, защото технологични компании като Apple и други нетрадиционни играчи могат да използват поддоставчика като пряк път към конкуренцията на пазара на превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още