fallback

Subaru спира доставките на някои модели заради проблем със сензор на двигателя

Неизправността води до неуспешно стартиране на двигателя, което предизвиква активиране на предупредителен знак на таблото

20:30 | 15.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Японският автопроизводител Subaru Corp. спря доставката на част от основните си модели поради неизправност на сензор на двигателя, като планира временно да спре производството на въпросните превозни средства, съобщава Ройтерс. 

Концернът е открил проблема със сензора в двигателя CB18, използван в неговите модели Forester, Outback и Levorg, споделя говорител на Subaru, добавяйки, че производството на моделите с този двигател ще бъде временно преустановено, без да се посочва конкретен график.

Около 54 000 автомобила с този вид двигател са продадени в Япония от октомври 2020 г. досега, добавя говорителят. Той не коментира точния брой на засегнатите автомобили.

Subaru не е решил дали да извърши сервизна проверка на автомобилите и вероятно ще са нужни над 2 месеца, преди доставките да бъдат възобновени. Компанията ще продължи да произвежда и доставя модели, които не използват двигателя CB18, изтъква говорителят.

Неизправността на сензора води до неуспешно стартиране на двигателя, което активира предупредителен знак на таблото.

Това е поредният проблем за компанията, пред който се изправя тя през тази година. През февруари Subaru понижи отново перспективите си за печалбата за годината, макар да заяви, че очаква облекчаване на кризата с полупроводниците. Концернът отчете спад на печалбата за третото тримесечие на фона на понижените продажби и увеличения обем на неизпълнените поръчки

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:34 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още