IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM започва производство на Chevrolet Tracker в Аржентина от юли

GM обяви през 2017 г., че ще инвестира 300 млн. долара в дейността си в Аржентина, за да произвежда нов модел Chevrolet в завода си в Алвеар

15:59 | 09.06.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: wikimedia.org</em></p>

Снимка: wikimedia.org

General Motors ще започне производство на модела си SUV Chevrolet Tracker в Аржентина следващия месец, съобщиха американският автомобилен производител и аржентинското правителство в сряда.

Шилпан Амин – старши вицепрезидент на GM и президент на GM International, е обсъдил производствените планове с държавния глава на Аржентина Алберто Фернандез на среща в Лос Анджелис, съобщиха от GM и аржентинското правителство.

Целта на компанията е да изнася новото превозно средство до други страни в Латинска Америка, основно към Бразилия и Колумбия, където ще бъде насочено 80% от производството“, каза аржентинското правителство, цитирано от Ройтерс.

Говорител на GM заяви, че срещата „е била добра възможност днес да информираме правителството на Аржентина относно напредъка на тази важна програма и икономическите ползи, която тя ще донесе на страната“.

GM обяви през 2017 г., че ще инвестира 300 млн. долара в дейността си в Аржентина, за да произвежда нов модел Chevrolet в завода си в Алвеар в североизточната аржентинска провинция Санта Фе. Компанията инвестира 740 млн. долара в завода между 2014 и 2016 г.

Производителят на автомобили започна производството на популярния Chevrolet Tracker през 2020 г. в Бразилия и започна износ към Аржентина същата година.

За Аржентина повишаването на износа на промишлеността ще донесе така необходимата чуждестранна валута и ще увеличи резервите на централната банка, които понесоха удар от ускоряващата се инфлация и несигурността в обменните курсове.

GM е една от 12-те компании, изграждащи автомобили в третата по големина икономика в Латинска Америка. Производството на автомобили се е увеличило с 33% през май спрямо същия месец на 2021 г., а износът е скочил с 34%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още