IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виетнамската VinFast достави първите си 45 електромобила на американските шоуруми

Очаква се това да е само първата доставка от първоначално изпратените още през декември 999 превозни средства

15:30 | 02.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Виетнамският производител на автомобили VinFast е доставил първите 45 електрически превозни средства за девет шоурума в американския щат Калифорния, отбелязвайки официалното си навлизане на пазара в САЩ, съобщи Виетнамска информационна агенция (ВИА).

Очаква се това да е само първата доставка от първоначално изпратените още през декември 999 превозни средства, които се сблъскаха с повече от два месеца закъснение при подготовката им за транспортиране.

Електромобилите на марката VinFast, дъщерно дружество на виетнамския концерн Vingroup, освен промоционални цени за американските потребители, предлага и 10-годишна гаранция за колите и техните батерии, както и услуги по ремонтиране и денонощна пътна помощ.

Миналата седмица компанията намали цената на лизинговите си условия за електрическия модел с повишена проходимос VF8, от който са и доставените за САЩ автомобили, с 50 на сто, припомня Ройтерс.

VinFast бе изправена пред негодуванието на клиенти, поръчали първи новите автомобили, след като съобщи, че първоначално доставените VF8 ще имат по-къс пробег, отколкото бе обявено предварително. В допълнение марката пусна опция за наемане на батерията на електрическия модел, план, който бе рекламиран като начин за намаление на разходите за клиентите.

Виетнамският автомобилен производител очаква окончателното регулаторно одобрение от американските власти, за да започне изграждането на завод за 4 млрд. долара в Северна Каролина, надявайки се електромобилите, произвеждани в него, да получат федерални данъчни кредити, осигурени по американския Закон за намаляване на инфлацията.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 02.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още