IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qoros разкри втория си модел за Европа

Дебютът на хечбека ще бъде на изложението в Женева през март

13:19 | 16.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Qoros</em></p>

Снимка: Qoros

Компанията Qoros, основана от израелския консорциум Israel Corporation и китайския автопроизводител Chery, представи своя втори модел - хечбекът Qoros3. Световната премиера на машината ще се състои на изложението в Женева през март.

Хечбекът е построен на същата модулна платформа, на която е и седанът, получил званието "Най-сигурен автомобил на 2013 г" от Euro NCAP. Петвратият вариант има същите широчина, височина и разстояние между двете оси, но дължината му е намалена със 117 мм до 4438 мм.

Автомобилът ще се предлага с два бензинови двигателя - атмосферен с обем 1,6 литра и мощност 126 к.с., и с турбо. Неговият обем е същия, а мощността му достига 156 к.с. Трансмисиите също са две - 6-степенна механична и роботизирана с два съединителя.

В стандартното оборудване на Qoros3 влиза мултимедийна система Qoros MMH с 8-инчов сензорен дисплей, разпознаващ жестовете на няколко пръста едновременно. Освен това собственикът на автомобила ще получи достъп до система, чрез която от разстояние ще може да разбира състоянието на агрегатите и текущия разход на гориво. Любопитното е, че тези технологии са разработени от Qoros напълно самостоятелно.

Както е седанът, така и новият хечбек ще се сглобява в завода в Чанши (Кит). След Qoros3 в серийно производство ще се появят комби, кросовър и голям седан. Компанията-производител обещава да представя по един нов модел на всеки 6-12 месеца.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още