IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полската суперкола излиза на пазара

Arrinera Automotive представи продуктовата Hussarya

11:53 | 01.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Arrinera Automotive</em></p>

Снимка: Arrinera Automotive

Базираната в Полша автомобилна компания Arrinera Automotive представи официално продуктовата версия на своя суперавтомобил Hussarya.

За разлика от концепцията, която Arrinera показа преди година, продуктовият вариант на автомобила се отличава с оригинален дизайн. Припомняме, че концептът бе силно критикуван заради приликата му с модели на Lamborghini. Според главния дизайнер на проекта новият автомобил е едновременно атрактивен, оригинален и функционален.

Серийната Hussarya се задвижва от V8 двигател с обем 6,2 литра, който се доставя от GM. Агрегатът разрива 660 к.с. и 818 Нм, които се предават към задната ос посредством автоматизирана ръчна скоростна кутия, разработена от италианската компания CIMA. Ускорението на модела от място до 100 км/час отнема 3,4 секунди, а разстоянието от 1/4 миля се взима за 11 сек, сочи информацията от полската компания. Максималната скорост на движение е 340 км/час.

Конструкцията на Arrinera Hussarya е изградена от високоякостна стомана, докато за купето са използвани материали като кевлар и въглеродни влакна. Общата маса на машината е 1315 кг, като това се отнася за версиите, оборудвани с екстри като аудиосистема, система за нощно виждане и др. Ще се предлага и пистово ориентиран модел, чието тегло ще бъде дори по-ниско.

При представянето на концепцията преди година от компанията заявиха, че Hussarya ще има стартова цена от около 160 000 долара. Очаква се обаче сумата да бъде малко по-висока заради промените, които компанията направи по дизайна колата. Производството трябва да стартира през следващите месеци, като се предвижда годишно да бъдат правени по 100 екземпляра.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още