IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel Adam получи още една версия

Градският лайфстайл модел вече се предлага с мек сгъваем покрив

12:00 | 16.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Opel</em></p>

Снимка: Opel

Градският лайфстайл модел Opel Adam получи още една версия. Мъникът вече се предлага с мек сгъваем покрив, както и с нова полуавтоматична скоростна кутия.

Подобно на откритите версии на Fiat 500 и Citroen DS3, моделът на Opel не е типичен кабриолет. Той е оборудван с мек сгъваем покрив Swing Top, който обхваща пространството между предните и задните колонки на колата. Той е електрически, като досега се предлагаше единствено за мини кросовъра Adam Rocks.

Новият покрив може да бъде затворен дори при скорост от 140 км/час и е изграден от няколко слоя, включително централен от неопрен. 

Цената на Opel Adam Swing Top в Германия е 14 990 евро. 

Другата новост при Adam е новоразработената полуавтоматична трансмисия Easytronic 3.0. Това е трето поколение на скоростната кутия Easytronic на Opel, като предлага съкратено време за реакция и намален разход на гориво, сочи информацията от компанията.

Оборудван с тази трансмисия, Adam 1.4 ecoFLEX (87 к.с.) изисква средно по 4,7 литра на 100 километра, което представлява по-нисък с 0,4 л/100 км. разход на гориво спрямо същата модификация с ръчна кутия. 

Новата кутия струва 600 евро в Германия.

Повече снимки можете да видите в Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още