IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qoros показа втория си SUV

Моделът ще се предлага с два бензинови двигателя

20:33 | 19.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Qoros</p>

Снимка: Qoros

Компанията Qoros, която бе основана от китайската фирма Chery, и израелския консорциум Israel Corporation, представи своя втори SUV модел. Това е средният по размери кросовър Qoros 5, който ще се разположи над модела 3 Cuty SUV в гамата на марката.

Засега няма никакви технически подробности около автомобила. По неофициални данни неговата дължина е 4587 мм, широчината достига 1878 мм, а височината – 1676 мм. Не е ясно и дали моделът ще се предлага в модификация със задвижване на четирите колела.

Известен е обаче агрегатът на базовата версия на Qoros 5. Това е 1,6-литров бензинов турбо мотор, развиващ 156 к.с., който се съчетава с 6-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя. Предвиден е и 1,8-литров също бензинов турбо двигател с мощност 180 к.с.

От компанията производител съобщават, че автомобилът е преминал над 15 000 км по време на изпитанията. Заедно с машините на други 15 китайски производителя Qoros 5 е направил преход от руския Далечен Изток до Германия, като пътешествието е продължило 26 дни.

Официалната премиера на модела е предвидена за 20 ноември на автосалона в Гуанджоу (Китай). Продажбите на Qoros 5 ще стартират в началото на 2016 г.

Всички снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още