IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайци ще конкурират Model S на Tesla

Aston Martin ще произвежда електрическият LeSee, чиято премиера е на 25 април

16:57 | 23.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: LeEco</em></p>

Снимка: LeEco

Китайската интернет компания LeEco (известна допреди няколко години като Lety) представи прототип на електрически автомобил. Той се казва LeSee и ще се конкурира с Tesla Model S.

Концептуалният модел с 4 врати е оборудван със стъклен покрив. Липсват обичайните външни странични огледала, които са заменени от камери. Няма я и традиционната решетка на радиатора, като впечатление правят C-образните главни фарове и задните светлини.

Автомобилът е оборудван с автопилот, като в салона му липсват бутони и механични превключватели. Цялото управление на различните системи се осъществява с помощта на голям сензорен дисплей, поставен на предни панел.

Засега няма каквито и да е технически данни за модела. Известно е единствено, че той ще може да развива максимална скорост от 210 км/ч. Останалите характеристики ще бъдат разкрити по време на премиерата на електромобила, която ще се състои на автосалона в Пекин на 25 април.

Знае се също, че серийният вариант на LeSee ще се произвежда от компанията Aston Martin. Тя подписа договор за сътрудничество с китайците от LeEco в края на 2015 г. В основата на машината ще бъде моделът Rapide, а сглобяването на автомобила ще бъде съсредоточено във фабриката на британците в Хайдон, Китай.

Още снимки на LeSee вижте в галерията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още