IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регионалното министерство ще контролира концесионерите и наемателите на плажове

Областните администрации в Добрич, Варна и Бургас ще отговарят за водно-спасителната дейност и сигурността на плажовете

11:27 | 22.04.13 г.
Регионалното министерство ще контролира концесионерите и наемателите на плажове

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и областните управители на Варна, Бургас и Добрич си разпределиха дейностите за контрол на концесионерите и наемателите на плажовете, съобщават от ведомството.

Министерството ще контролира изпълнението на задълженията на концесионерите и наемателите на морски плажове, които са заложени по договор. Областните администрации ще отговарят за водно-спасителната дейност и сигурността на плажовете, предвижда споразумението, сключено от зам.-министъра на регионалното развитие Добромир Симидчиев и областните управители на Добрич – Желязко Желязков, на Варна – Коста Базитов и на Бургас – Константин Гребенаров.

От общо 193 плажа по Черноморието 58 са предоставени на концесия, а 63 са отдадени под наем. Обявена е тръжна процедура за предоставяне под наем на морски плаж „Приморско-централен“, допълват от министерството.

Това означава, че малко над 70 плажа ще останат неохраняеми през летния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още