fallback

Кабинетът отпусна още 1,825 млн. лв. за новата сграда на Софийския районен съд

Средствата са за компютърна и звукозаписна техника

12:44 | 17.05.14 г. 1

Правителството отпусна допълнителни 1,825 млн. лв. по бюджета на съдебната власт, съобщи пресслужбата на кабинета.

Средствата са за оборудване на новата сграда на Софийския районен съд с компютърна и звукозаписна техника, автоматизирани точки за достъп и комуникационно оборудване, съобщава пресслужбата на кабинета.

Припомняме, че Софийският районен съд – най-натовареният в страната, получи нова сграда – на бул. “Цар Борис ІІІ”, но според председателя на съда тя все още не е готова за ползване.

Въпреки че претърпя основен ремонт и има издадено разрешение за ползването й, в сградата са установени редица дефекти. Наскоро председателят на Софийския районен съд Методи Лалов посочи, че има и пукнатини в сградата, които вероятно са рискови.

Правосъдният министър Зинаида Златанова го опроверга обаче и коментира, че сградата е минала проверките на строителния контрол и е безопасна за ползване.

Съдиите трябваше да са се нанесли в новата сграда още в началото на миналата година. Ремонтите обаче се забавиха.

С друго решение министрите определиха, че общините ще получат 1,6 млн. лева за ремонти на училища. Други 400 хил. лв. отиват за финансиране на национални фестивали и събития и наградни фондове за международни конкурси, които се провеждат в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:20 | 08.09.22 г.
fallback