IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Градовете у нас често искали ремонт или изграждане на спортна зала

Започва рехабилитацията на спортната зала във Варна

12:31 | 19.05.14 г.
Градовете у нас често искали ремонт или изграждане на спортна зала

Една от най-честите молби при събирането на предложенията от кметовете за инвестиции в градовете през миналата година е била за рехабилитация или изграждане на нова спортна зала. Това съобщи министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си в Министерския съвет с президента на Европейския гимнастически съюз Джордж Гелзек, цитиран от пресцентъра на кабинета.

Важно е в страната да се изгради модерна спортна база и да върнем младите хора в спортните зали, да развием повече масовия спорт. На тази основа ще дойдат и високите постижения, коментира премиерът.

„Трябва периодично да се инвестира“, изтъкна той.

Орешарски отбеляза, че започва рехабилитацията на залата във Варна и изрази надежда догодина там да има съвременно съоръжение. На изнесеното си заседание във Варна  в събота правителството прехвърли безвъзмездно на община Варна собствеността върху спортната зала на бул. „Христо Ботев” в града. Общината предвижда да обнови спортната зала.

В края на миналия месец правителството предостави терен на община Бургас за строителството на многофункционален спортен, конгресен и бизнес център „Арена Бургас“ с прогнозна инвестиционна стойност от 30 млн. лв.

В края на март пък в Ботевград бе открита мултифункционална спортна зала „Арена Ботевград“. Общата инвестиция за нейното изграждане възлиза на 7,5 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още