fallback

В Сливница откриха спортна зала за 7 млн. лв.

В залата може да се практикуват редица спортове и да се провеждат културни събития

18:16 | 26.08.14 г. 5

В Сливница днес беше открита нова многофункционална спортна зала на стойност близо 7 млн. лева. В залата има условия за практикуване на редица спортове като хандбал, футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт, художествена гимнастика, борба, бойни изкуства и други. Комплексът разполага с тренировъчна зала за бокс, фитнес, зала за тихи игри, както и помещения за треньорска, съдийска и административна дейност.

Зрителските трибуни са оборудвани с 1200 седящи места, което позволява провеждането както на големи спортни мероприятия, така и на музикални и други културни събития. Спортната зала разполага с 147 паркоместа, от които 14 са за хора с увреждания. За тях е осигурен и безопасен достъп с помощта на рампи директно от външния терен.

Проектът „Изграждане на нова спортна зала към спортен комплекс „Сливнишки герой“ и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания” се реализира по мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони. Главен изпълнител е Джи Пи Груп ООД, а залата е построена за по-малко от една година.

В редица градове у нас напоследък бяха открити нови или ремонтирани спортни зали. Последните бяха в Ботевград и Русе.

Една от най-честите молби при събирането на предложения от кметовете в България за инвестиции в градовете през миналата година е била за рехабилитация или изграждане на нова спортна зала, съобщи през май министър-председателят Пламен Орешарски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
fallback