fallback

София ще изгражда социални жилища

Предвижда се довършването на недостроен блок в "Люлин" и строителството на нов блок в "Модерно предградие" с европейски пари

12:04 | 01.10.14 г. 3

Столичната община подаде апликационна форма за финансиране на проект за изграждането на социални жилища в кварталите „Люлин“ и „Модерно предградие“, съобщават от пресцентъра на общината.

Финансирането е по схема “Подкрепа за осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение” по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013.

Проектното предложение е на стойност 5 млн. лв. и включва изграждането на два обекта на територията на София – строително-монтажни и ремонтни дейности за довършване на бл. 959 в район "Люлин", който представлява незавършен строеж, започнал още през 1991 г., и ново строителство на един блок на територията на м. „Модерно предградие“, район „Връбница“.

В тях ще бъдат разположени 71 обзаведени социални жилища (45 в район Люлин и 26 в район Връбница), които ще осигурят битови условия за живеене и ще отговарят на изискванията за достъпна среда за хора с увреждания. В проекта са включени още мерки за благоустрояване на прилежащото околно пространство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:33 | 12.09.22 г.
fallback