fallback

Три пъти са намалели инвестициите в строителство в България за последната година

59 млн. евро са инвестирани в строителство през 2013 година, а за първите девет месеца на тази година са едва 18 млн. евро

13:59 | 04.12.14 г. 6

Трайно намаление на инвестициите в строителството в България се отчита през последните години. Това заяви в Бургас заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева. В морския град тя откри бизнес среща на Българската строително-инвестиционна асоциация, предаде БТА.

Везиева каза, че 59 милиона евро са инвестирани в строителство през 2013 година, а за първите девет месеца на тази година са едва 18 милиона евро.

Според нея това е сигнал да се мисли в посока за по-добър диалог между институциите, бизнеса и неправителствените организации, тъй като икономическата стабилност на страната е обща цел.

Заместник-министърът заяви, че министерството на икономиката ще бъде партньор на бизнеса, на предприемачите, на инвеститорите. “Ще работим заедно за намаляване на административната тежест и за подобряване средата за инвестиции”, посочи тя.

Според председателя на асоциацията Георги Димитров проблем пред родния бизнес е нелоялната конкуренция от страна на фирми, които работят на ръба на сенчестата икономиката. “Те ощетяват не само държавния бюджет, но и ощетяват фирми, които спазват стриктно закона”, каза Димитров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:26 | 07.09.22 г.
fallback