fallback

Община Перник проверява концесионните си договори, търси още инвеститори

Администрацията ще отдаде отново на концесия разрушена ски писта, продава и част от спортните имоти

14:50 | 30.12.14 г.
Автор - снимка
Създател

Община Перник ще проверява дали подписаните концесионни договори се спазват коректно, съобщи кметът на града Иван Иванов, цитиран от БТА. Общината смята да направи и ревизия на всички сключени от предишната управа договори.

Припомняме, че наскоро кметът обяви, че Перник на практика е във фалит и поиска помощ от държавата. Очаква се правителството да окаже подкрепа на закъсалата община, а местната власт смята да изтегли кредит за изплащане на сумите по наложените от частни съдебни изпълнители запори на банковите сметки.

Перник ще учреди и нова концесия за разрушената ски писта в местността "Цоцевица" край града, заяви още Иванов. Съоръжението е строено преди 1989 година, а трасето му е било застлано с изкуствена настилка, която впоследствие е била унищожена.

Веднъж вече обектът е даван на концесия, но договорът е прекратен, заради неизпълнение на поетите от концесионера ангажименти.

Закъсалата финансово община смята да продава и други бивши спортни имоти, сред които е ледената пързалка в квартал "Изток". Обектите са включени в Програмата за управление на общинската собственост за 2015 година.

Приходи за общинската хазна ще се търсят и с учредяване на концесии и публично-частно партньорство за части от училищни дворове. Тази идея до момента не е била развита въпреки обявения интерес от страна на инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:21 | 12.09.22 г.
fallback