IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модерна офис сграда в Пловдив посреща новите инвестиции в града

В първия етап ще се изгради 7-етажна сграда с 6 етажа офиси и партер

15:58 | 10.03.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така ще изглежда новата сграда. <em>Илюстрация:&nbsp;&bdquo;Галакси Инвестмънт Груп&rdquo;</em></p>

Така ще изглежда новата сграда. Илюстрация: „Галакси Инвестмънт Груп”

До една година чисто нова офис сграда в Пловдив ще посрещне интереса на аутсорсинг, ИТ индустрията и големия бизнес, които все по-често обръщат гръб на столицата и търсят по-атрактивни дестинации за офиси. Градът под тепетата привлича инвеститорите с високообразованите кадри, доброто качество на живот, локацията и не на последно място конкурентните наемни нива на офис площи.

За да се отговори на инвестиционния интерес, този сегмент от пазара на имоти в Пловдив тепърва започва своето развитие. Днес бе даден старт на „Офис Парк Пловдив"  - комплекс от две бизнес сгради, разположени на бул. "Свобода", близо до Мол Пловдив.  Разгърнатата застроена площ ще достигне 15 400 квадратни метра, с общ капацитет за  2000 души. 

Инвеститор в проекта е „Галакси Инвестмънт Груп”. Плановете са строителството да протече на два етапа, като първата сграда от комплекса ще бъде готова в началото на  2016 г. В първия етап ще се изгради 7-етажна сграда с 6 етажа офиси и партер.

На официалното откриване присъстваха водещи представители на бизнеса, агенции за недвижими имоти, бъдещи наематели, официални лица, гости и представители на аутсорсинг индустрията.

„Имайки предвид предимствата на града като привлекателна дестинация за инвеститорите, смятаме, че тенденцията за увеличения интерес от страна на IT и аутсорсинг индустрията ще се запази”, посочи Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие” на „Галакси Инвестмънт Груп”.

Според специалистите в имотния сектор "Офис Парк Пловдив" ще запълни липсата на достатъчно качествени офисни имоти в града под тепетата. Сградите ще предлагат голямо форматни офиси, отговарящи на най-високите изисквания на наемателите и европейските стандарти за качество. Проектът ще бъде с комуникативна локация, отворени офис пространства, техническа инфраструктура, в озеленена градска среда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
Echka
преди 9 години
Така, така - да не се налага на пловдивчани, които много си обичат града и друг не признават, да се спасяват към София да търсят работа, а да могат да си бачкат в родния град.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
KalinaR
преди 9 години
приветствам всяка една нова идея и инвестиция в родната икономика. дано имат успех в развитието си и в осигуряването на нови работни места в града
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още