IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството дава 9 млн. лева за укрепване на две свлачища в Бургас

Общо 4 млн. лева ще бъдат отпуснати за ремонт на общинска инфраструктура в общините Плевен и Велико Търново

17:39 | 29.04.15 г.
Правителството дава 9 млн. лева за укрепване на две свлачища в Бургас

9 млн. лева ще бъдат отпуснати на регионалното министерство за укрепването на две свлачища в Бургас – в кв. „Сарафово“ и парк „Росенец“. Решението е било взето по време на днешното правителствено заседание, пишат от пресцентъра на Министерския съвет.

Средствата идват от преструктуриране на разходите на централния бюджет.

Със своето решение кабинетът отпуска общо 16,8 млн. лева за различни дейности в различни общини в страната. Сред тях например е проект за изграждането на нов спортен комплекс в Благоевград, за който са отпуснати  2,6 млн. лева.

По 2 млн. лева за подобряване на общинската пътна инфраструктура получават общините Плевен и Велико Търново. 1 млн. лева се отпускат за същата дейност на община Враца.

Правителството отпуска и 200 хил. лева на Прокуратурата, с които да извърши текущ ремонт на сградния фонд.

С отделно решение правителството учреди и безвъзмездно безсрочно право на строеж върху имот – частна държавна собственост, в полза на община Поморие. На мястото трябва да бъде изградена дъждовна помпена станция и реконструкция на канално-помпена станция.

Финансирането на двата обекта е по проект „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”, осигурено от Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013.

Министерският съвет предоставя и на Сметната палата за безвъзмездно управление част от имот – публична държавна собственост в Търговище. Седемте офиса в административна сграда на ул. „Христо Ботев” ще се ползват от представителите на Сметната палата в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още