IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчуждават частни имоти за изграждането на жп линията Пловдив – Свиленград

Кабинетът разреши и продажбата на два болнични имота

15:47 | 01.07.15 г.
Отчуждават частни имоти за изграждането на жп линията Пловдив – Свиленград

Правителството прие решение за отчуждаване на части от 17 имота с обща площ 578 кв. м за реконструкцията на съществуващи електропроводи, част от цялостния проект за реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград. Терените се намират в местностите „Табите” и „Сувантията” в землището на гр. Любимец, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Процедурата се финансира от Национална компания „Железопътна инфраструктура”, която следва да уведоми собствениците за решението.

То може да бъде обжалвано по реда на Административно-процесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му.

Кабинетът учреди и безвъзмездно безсрочно право на строеж в полза на община Добричка върху четири имота – държавна собственост, с обща площ 3,6 дка. Имотите се намират в землищата на селата Стожер и Драганово и са необходими за изграждане на пътна връзка до регионалното депо за твърди битови отпадъци. Обектът се реализира с финансовата подкрепа на ЕФРР и българското правителство чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.

С друго свое решение от днес кабинетът разреши продажбата на два болнични имота - на обособена част от лечебно заведение - недвижим имот, собственост на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „д-р Георги Странски" ЕАД гр. Плевен, и на обособена част от недвижим имот, собственост на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив.

Паричният ресурс, получен от продажбата на имотите, ще остане изцяло в лечебните заведения и ще се използва само за финансиране на лечебната дейност и за инвестиции пряко свързани с предмета на дейност. На законово основание 20 на сто от цената на сделките ще бъдат внесени в държавния бюджет.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още