fallback

Москва продава почивния комплекс "Камчия"

Търгът ще е електронен при първоначална цена от 6,05 млрд. рубли

21:10 | 11.02.16 г. 21

Департаментът по конкурентна политика на правителството на Москва обяви на търг почивния комплекс “Камчия” край Варна, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на градските власти на Москва.

Търгът е насрочен за 19 април, а кандидатите могат да подават оферти до 12 април. Първоначалната цена е 6,05 млрд. рубли (малко под 130 млн. лева) с депозит за участие в наддаването в размер на 1,2 млрд. рубли.

Предвижда се търгът да е електронен.

В съобщението на градските власти на Москва се посочва, че обектът е уникален и изключително интересен за придобиване заради своето местоположение и инфраструктура. Комплексът има потенциала да се превърне в модерен хотел със спа съоръжения и санаториум за семейна почивка при подходящо обновяване.

Активите може да са от интерес на по-големите руски туроператори и международни оператори на хотели, както и инвеститори от Централна и Източна Европа, се допълва в съобщението.

Активите за продажба включват земята, върху която са изградени хотелски комплекс "Лонгоз", детски оздравителен лагер "Дъга" и "Черно море", спа център "Здравец", образователен комплекс “Юрий Гагарин” и вилно селище “Пирин”.

Общата площ на всички сгради възлиза на 101,2 хил кв. м., а броят стаи е над 600.

Вътрешната инфраструктура на спортния комплекс е в добро състояние и отговаря на съвременните изисквания за отдих и рехабилитация, посочва се още в съобщението. Всички технологични системи се контролират и регулират от центъра за управление чрез автоматизирана мрежа.

Стаите са оборудвани с модерна отоплителна, вентилационна и климатична техника, а столовите и ресторантите – с модерни кухненски съоръжения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
fallback